Despre

Ce este Snapchatopia?

Snapchatopia s-a nascut din pasiunea pentru Snapchat si pentru ceea ce poate sa ofere aplicația utilizatorilor săi. Ca și concept, Snapchatopia reprezintă locul virtual ideal unde poți găsi informații legate de Snapchat, de la moduri de utilizare, la campanii realizate prin intermediul aplicației și bune practici.

Snapchatopia este un proiect-test prin care vreau să împărtășesc lumii viziunea mea asupra ceea ce poate oferi Snapchat.

Ce nu este Snapchatopia?

  1. Nu este o platformă doar pentru Marketeri sau Social Media Managers
  2. Nu este un Instagramology pentru Snapchat (hăhă)
  3. Nu este un proiect pentru școală (Între timp, îmi e de folos și acolo)
  4. Nu-i un pariu pierdut la o petrecere (Mostly pentru că nu merg la petreceri. Poate n-ați auzit, dar Content Marketerii și Social Media Managerii n-au viață socială)
  5. Nu-i nici o conspirație a vreunui mogul gras mare din media
  6. Nu-i metoda mea de a flirta cu Evan Spiegel (Deși…)

De ce “Snapchatopia”?

De când am început să folosesc aplicația, am căutat constant un loc în care să găsesc toate informațiile necesare pentru a putea folosi aplicația la capacitatea ei maximă. Nu am găsit nicăieri destule informații, ceea ce m-a motivat să creez eu unul, sau cel puțin să încerc să o fac. Așa mi-a venit ideea de Snapchatopia – locul ideal în care găsești toate informațiile legate de Snapchat.

Povestea din spate

Am început să folosesc Snapchat din dorința de a avea un spațiu virtual în care să pot posta tot ceea ce mi trece prin minte. Mereu am avut impresia ca oamenii de comunicare trebuie sa aibă de zece ori mai multă grijă decât ceilalți ce postează în online. Ca și cum conturile personale sunt un fel de CV-uri care la un moment dat o să fie judecate și că fiecare postare a mea trebuia să fie interesantă, să treacă printr-un filtru. Așa că simțeam nevoia unui spațiu în care să mă desfășor pe-ndelete, să pot fii persoana de după cele 8 ore de muncă și în online. Partea cea mai bună din toată povestea asta s-au dovedit a nu fi fețele de cățeluș (care e lens-ul meu preferat, known fact), ci faptul că mi-am dat seama că Snapchat este rețeaua care permite brandurilor să se apropie și mai tare de consumatori (Am scris anul trecut un articol sumar despre asta pe Markataing) Ca om de marketing, millenial și social media addict, am văzut rapid modurile prin care diferite tipuri de companii s-ar putea folosi de Snapchat, dar Facebook nu e tocmai cel mai potrivit loc unde să-mi expun ideile. În concluzie, acesta este rezultatul frustrărilor mele.

Ce urmează să se întâmple?

Proiectul urmează să se dezvolte treptat. Vreau sa fie unul la fel de transparent si genuine precum aplicatia pe care o promovează. Meanwhile, feel free să-mi spuneți ce credeți despre proiect pe oanahuja@gmail.com sau pe Facebook. Obviously, sunt foarte la început, așa că orice părere ajută. Cheers!