screenshot_5

De ce sa folosesti Snapchat chiar daca ti se pare ca locul tau nu e acolo

O chestie pe care o aud constant de când toată treaba cu Snapchat-ul e următoarea: “De ce să folosesc Snapchat pentru business-ul meu? Pe Snapchat sunt doar copii”. Făcând abstracție de faptul că pe Snapchat NU sunt doar copii, haideți să vă spun de ce ceea ce ați citit mai sus poate fi BUSTED.

Prima parte a ecuației – Vă aduceți aminte reclamele pe care le vedeați la TV când erați mici? Nu-i așa că amintirea vine la pachet cu un duș emoțional melancolic? De exemplu, noi – generația 90′, când nu eram în fața blocului eram în fața TV-ului, ba cu bunica la Clona sau Tânăr și Neliniștit, ba cu tata la TeleEnciclopedia. Noi ne aducem aminte de reclamele la Coca Cola sau Aquafresh. Nu o să uit niciodată jingle-ul cu “Chiar dacă îți place, dulce sau sărată. iute sau picantă, mâncarea preferată. Bea Coca-Cola atunci când ești la masă. La restaurant sau la tine acasă!” Ghiciți ce beau la fiecare masă. Exact.

A doua parte a ecuației – Deja știm că una dintre activitățile preferate ale tinerilor este statul pe telefon -> rețelele sociale. Mulți ar spune că genul acesta de comportament duce la o ruptură socială, copilul petrecând mult mai puțin timp cu prietenii lui. Eu aș spune că nu e adevărat. Ba dimpotrivă, își petrece aproape tot timpul cu prietenii lui. Cresc împreună și offline și online, experimentează împreună dezvoltarea tehnologiei, testează diferite modalități de învățare, se distrează.

Avem cele două părți – prima – melancolia și faptul că tinerii cresc împreună cu produsele  și a doua – faptul că tinerii își petrec foarte mult timp în online.  Începeți să vedeți unde bat? Dacă voi sunteți acolo când copiii cresc, chiar dacă încă nu pot beneficia de serviciile/produsele voastre, atunci când vor ajunge la vârsta potrivită, pe voi o să vă aleagă din multitudinea de variante.

Pe voi vă cunosc, cu voi au crescut, voi le-ați creat conținut special pentru ei și le-ați oferit ocazia să interacționeze cu un brand pe rețeaua lor preferată. Să luăm exemplul unei firme de asigurări de viață. Câți copii credeți că știu cum funcționează? Prea puțini. Dar dacă tu ca și brand crești împreună cu ei, le explici ca-ntre prieteni cum stă treaba cu ele într-un mod creativ, fără să-ți fie frică de joacă, de penibil și să dai puțin din casă poți să fii sigur că și ei vor alege brandul tău când vor crește.

Pentru că sunteți deja prieteni. Și mereu o să alegem prietenii în defavoarea necunoscuților.

Rezultat: Asta face Snapchat. Îți oferă ocazia să vorbești cu utilizatorii la per-tu. Și dacă tu nu o să faci asta, sigur o să o facă un alt brand asemănător cu al tău.

Dacă ai înțeles ce-am zis mai sus, cred că e momentul să citești cum să-ți faci un cont de Snapchat.

Published by

Oana Huja

Content Marketing Specialist at Bannersnack, Autoproclamated Social Media Smartass

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *